Treat her like a lady

Publicerad 2011-08-29 17:47:57 i Allmänt,

TJA ALLIHOPA! Milka här.
Idag är det jag som gästbloggar. TUR att det kommer någon som äntligen skriver nåt intressant, eller vad säger ni? ;)

Medan Lina är iväg och fjällvandrar och får i sig frisk luft och härlig motion, så har jag suttit i skolbänken. Hm, nja, måste nog medge att jag tror Lina har roligare. Kanske borde jag ta och fjällvandra någon gång jag också.

Men vad gör man nu när man gästbloggar? Det är ju ingen större idé att sitta och berätta om min vardag (eftersom jag gör sånt på min egen blogg) så jag bestämde mig att jag ska berätta lite om tjejen ni sitter och läser om när ni besöker denna blogg. Lina är, som vi alla vet, en härlig tjej med mycket energi. Det är vad jag gillar mest med henne.

Vi visste inte om varandras existen förrän jag flyttade till Pajala. Det är 5½ år sedan. (känns som en evighet)
Men efter det så tog det inte särskillt lång tid. Jag vet inte exakt om det var via fotbollen eller Sanna Grönberg eller bådeoch som vi lärde känna varandra, men jag minns att Eva Esberg trodde det var hennes förtjänst. Det var det ju förstås inte. Hur som helst så föll det sig väldigt naturligt mellan mig och Lina. Finns inte så mycket mer att berätta.

2007 var året när vi verkligen blev "bästa vänner". Största delen av sommaren spenderade vi tillsammans och vi hade aldrig tråkigt. Ärligt. Det var året Lina första gången tänkte komma ner till Blekinge med mig, men det blev inte av. Vet ni varför? Hon var för rädd för att flyga! HIHIHI

Iallafall, nästa grej var 2010 som också var helt sjukt otroligt bra! Jag förstår inte hur ett år kan vara så bra. Jag minns inte att vi hade tråkigt en enda gång. Jag och Lina levde livet och rockade världen. Haha det kändes faktiskt så. Det kunde inte bli bättre. Träffade massa nya människor och allt var frid och fröjd. Lina åkte ner till mig i Blekinge och det var också asakul. Minns att jag försökte övertala henne att stanna längre, men det gick ju inte. Nae, dels för att biljetten var bokad men också för att hon ville hem och träna. Lina i ett nötskal, eller vad? ;)

Sedan kom då året 2011 och jag flyttade till Halmstad. Lååångt ifrån varandra. Men vad gör ett avstånd om man är riktiga vänner? Lina är för mig den bästa vän man kan tänka sig. Hon finns alltid där, och även när hon inte förstår mig så försöker hon tills hjärnan krampar. Hon vill alltid väl och försöker se det bästa hos människor. Det är inte många människor som jag har skrattat så enormt mycket med som med henne. Jag minns sena sommarkvällar med nattmackor i midnattsolen, kalla vinterdagar då allt känns trist, vad gör man inte om inte bakar något? Kladdkakesoppa å jag vet inte vad allt knasigt det har skapats.

Hon är helt enkelt som en vän ska vara. Det händer att vi bråkar men blir vänner lika snabbt. Haha!
Jag hoppas ni får uppleva den härliga tjej som jag trivs så bra med. Jag hoppas också att hon har det bra där i fjällen och inte kommer hem med ryggen full av muskelknutar och söndriga knän. Jag hoppas också att du tycker det är kul att läsa min lilla summering Lina. Snart ses vi och det ska bli grymt ;)

Tack och hej, leverpastej! / MILKA

När skuggorna hotar ditt solsken.

Publicerad 2011-08-28 23:13:58 i Allmänt,

Okej att vi förlorade med 4-0, men vi spelade faktiskt ändå ganska bra tycker jag. Jag är nöjd själv så det är det som räknas. Nu borde jag väl egentligen ligga och sova men har inte träffat Sussi sen i julas så har ju faktiskt en hel del att prata om haha ;)

Imorgon drar vi så jag lär ju inte kunna uppdatera, tvivlar på att det finns dator i lapporten ;) Men kolla in iallafall, någon kanske får äran att skriva ;)


Btw, det här måste vara det härligaste paret jag känner.

Breaking free.

Publicerad 2011-08-28 11:52:42 i Allmänt,

Jag kan inte säga annat än att jag verkligen njuter av att vara jag, av att vara här vars jag är, göra det jag gör, och endast lider av I-landsproblem haha. Jag saknar folk och jag längtar till saker, men jag tror det är så det ska vara.

Igår spelade vi wii, lyssnade på väldans mycket svammel och hade en alldeles okej lördag. Det bästa av allt var att jag for hem redan efter tolv fast alla andra stannade ute och festade. Och det var jätte mysigt att vakna upp imorse till ljudet av åskan, lät nästan som att det slog ner min balkong, men jag gillar åskan ändå. Har packat ryggsäckarna och testat knalla omkring lite här inne, nu ska jag äta lunch och om lite drygt två timmar drar vi till k-town och spelar fotboll.

Lagomt charmig med nattlinne, morfar skjorta och kängor haha ;)


Ta mig tillbaka.

Publicerad 2011-08-27 14:29:49 i Allmänt,

Det är inte alltid man får duscha med jacka på, men hur skulle jag annars testa om den var regntät? ;) haha.

Har kommit på att jag aldrig kommer kunna flytta till en lägenhet, tycker redan synd om grannarna som kommer få stå ut med min vackra sångröst när jag städar..


Middag för två, film och psykologi, och så har jag även testat baka en kladdkaka tolv på natten, det händer inte så ofta. Det var en helt toppen fredag iallafall. Ikväll är det Bolton-Liverpool så jag hoppas att någon vill kolla ;)


Jag saknar min extra familj och alla andra svenskar. Jag saknar Sonoma.


Fötter och fingrar.

Publicerad 2011-08-26 15:57:56 i Allmänt,

Har inte hänt så mycket av intresse så har inte orkat skriva vad jag gör om dagarna.

Men nu är första skolveckan avklarad, och idag var det bokstavligttalat den tyngsta dagen, vi har varit och testat väskorna inför fjällvandringen nästa vecka, så med 17,2 kg på ryggen knallade vi 4km. Var inte alls så farligt som jag trodde att det skulle vara så det känns braa.
Nu ska jag byta om och förbereda min middag lite, sen när Andreas slutar kommer han med min nya innebandyklubba hihiii åh vad jag gillar den!

tjaa, det här var väl inte heller världens mest intressanta inlägg. Men nu vet ni att jag lever iallafall.


Svar till Emanuel.

Publicerad 2011-08-24 21:54:35 i Allmänt,

Jag har nog kvar den låten någonstans på datorn ja. Ska leta upp den när jag är hemma så kan jag skicka den till mailen du lämnade :)


Broken strings.

Publicerad 2011-08-23 17:57:59 i Allmänt,

Igår var det första dagen i skolan, men vi välkomnades inte precis till glada nyheter. Väldigt trist det som hänt.


Idag råkade jag trilla in på fjällvandringsmötet och fick reda på att vi drar redan på måndag, det var inte riktigt vad jag planerat men det ska nog lösa sig. Har plockat fram alla kläder och skor och sånt och ska fara och handla mat i helgen. Kul, jag som skulle börja mitt nyttiga liv nu, så kommer jag måste äta burkmat.. Hoppas min påhittiga mamma kommer med något smart alternativ!:)

Nu ska jag ut och gasa lite bil, sen har vi fotbollsträning på tannavallen idag. Skönt med riktigt gräs!

Se dig för vad du stoppar i munnen!

Publicerad 2011-08-22 20:40:37 i Allmänt,

Nu skriver jag det här bara för att det ska bli officiellt så jag vet att alla vet om det och att jag inte kan bryta det för då är jag en riktig vekling haha. Jag ska inte äta godis förrän på min födelsedag (48 dagar.). Jag och mamma skakade just hand på att den som bryter det får betala 500kr.

Men för att jag skulle få med henne på det här så var jag tvungen att tillåta kakor och typ chips i nödfall och så haha. Och hennes favvo mörkchoklad. Men jag själv ska försöka att endast äta sånt på helgerna isåfall. Så välkommen till mitt (något) hälsosammare liv haha! 


Om jag kunde drömma

Publicerad 2011-08-22 17:08:41 i Allmänt,

Ja, det gick ju precis som väntat igår, en förlust. Men faktiskt måste jag få säga att vi var bättre stundtals och framförallt har vi förbättrat oss sen senaste mötet borta.

Hann även kolla fotboll och sen världens, enligt Marre, bästa film, Pulp Fiction. Den är ju faktiskt rätt så skön, så kan ju inte klandra honom för hans smak precis.

Första dagen i skolan var väl inte så där jätte rolig, som jag hoppats på. Fick se mitt schema, det blir väldans stressigt att vara på tre lektioner samtidigt men aa, ska väl klara det också. Jag är ju tjej, flera saker samtidigt är min grej!

Och förrutom att min vrist, mitt knä, mina benhinnor, min rygg och min nacke är lite urfunktion idag så mår jag ganska bra, så ska ta mitt pickochpack och gymma det som inte redan värker. Sen ikväll är det United-Tottenham ;)


Lake Berryessa.

Man blir som man umgås.

Publicerad 2011-08-21 12:42:48 i Allmänt,

Haha, ja det stämmer nog. Här sitter jag och laddar upp inför matchen genom att lyssna på Metallica-Sanitarium. Har hunnit städa rummet, dock till Sanna&Rebeckas låtar då, baka en sockerkaka till fiket och nu ska jag slänga ner mina grejer i väskan, hoppa i foppisarna och cykla till våran vackra Riavall haha! ;)


You may be gone but you're never over.

Publicerad 2011-08-20 23:06:18 i Allmänt,

Tittar på massa bilder från resan och det är bara en månad sen jag kom hem men det känns som år. Helt sjukt vad jag längtar tillbaka till min underbara familj, jag saknar alla svenskarna och framför allt Milka, ingen nyhet, jag vet. Snart börjar skolan, då får jag iallafall hänga med mina härliga killar igen.

Världens skönaste kväll på länge, kan inte avsluta sommarlovet på ett mycket bättre sätt. Och det är tillochmed en dag kvar ;) Ska kolla lite Entourage och sova så jag orkar upp och baka imorgon innan matchen.


I'm all out.

Publicerad 2011-08-20 18:22:04 i Allmänt,

Jag har hittat en hel mapp med massa gamla bilder som jag inte kom ihåg att jag hade. Asa kul att kolla igenom haha!

September 2009.

 


 

Har kollat årets mest spännande OA match, var ungefär lika nervös som när jag skulle ställa mig på scen och uppträda första gången, nästan. Haha. Jag som åskådare tycker det var väldigt bra med 1-1, mot serieledarna, men en vinst hade ju inte varit helt fel då hemmalaget faktiskt var bättre, och fick ett mål bortdömt. Men livet är hårt och imorgon spelar vi hemma mot Luleå Dam 2. Nej nu drar jag till gymmet, sådär lagom kul lördagkväll-syssla!

Tempora mutantur nos et mutamur in illis.

Publicerad 2011-08-20 11:52:00 i Allmänt,

För ett år sedan kunde jag aldrig gissa att jag skulle stå här idag. Bland hur mycket nya goa människor som helst. Igår spelade vi spel en hel hög, Emma också, sen kom vi lite ur spår när gåshuden reste sig på alla, (dom flesta;), så när vi sedan skulle hem tog vi en vända på byn, kan ju säga som så att det var inte lite läskigt att lägga sig ensam igår kväll igen. Men äsch, kollade min favvoserie, och somnade ganska lätt. Nu ska jag fixa mig lite sen åker vi till Ohtana och hejar fram dom till en vinst!


Bilden bredvid Cool i ordlistan.

Publicerad 2011-08-19 17:52:55 i Allmänt,

2009

Nu ska jag dra på mig mina asa fräna OLW Fredagsmys byxor och lägga mig i min soffa och kika en film. Känns lagom fett när man vet att andra är och sliter på gymmet. Men idag är det fredag och jag ska vila. Senare ska vi göra något mysigt, det tycker jag hör till för att det ska vara en bra fredag.

Time to say goodbye

Publicerad 2011-08-19 14:12:16 i Allmänt,

Den spelades på radion, jag satt och lyssnade på Petra, September, som sommarpratade. Samtidigt som jag får sms av världens coolaste tjej. Hon är så skön så även fast vi är sisådär 130-140 mil ifrån varandra får jag typ glädjeryck och känns som att vi är så häär nära ibland. 

Men nu ska jag byta om och fara och handla med Alexander haha.

Snart är det fredagsmys.

Publicerad 2011-08-19 00:38:37 i Allmänt,

Det var ju lite pirrigt att kika under sängen för att se om jag skulle hitta någon våldtäcktsman slash mördare, tog sats och hoppade upp, in under täcket och nu ligger jag här, inlindad som en korv, något smånervis för att någon ska titta fram och gripa tag i mig.

Äsch, skojar bara. Jag är väl inte rädd. Det är jag aldrig.
Ska ta och kika Entourage och tänka på annat istället ;)

Let the bus pick us up at the Plaza.

I ditt nya ansikte.

Publicerad 2011-08-18 18:51:15 i Allmänt,

Haha vilken skum rubrik, det bara blev så när jag skrev. Vet inte vad jag tänkte på ;p
Det är svårt att bli av med en vana. Inte för att man inte kan eller vill, men det görs liksom bara automatiskt hela tiden. :P Nu ska jag springa och jaga en boll på blöta riavallen, ikväll ska jag mysa och kolla film med några goa killar jag gillar väldigt mycket.

Jag ser ju väldigt blond ut hihi! Lite som Sussi ;)

 

När man bestämt sig.

Publicerad 2011-08-18 00:58:29 i Allmänt,

Egentligen är det inte toppen, jag saknar min andra hälft något otroligt. Just ikväll kändes det extra mycket, när jag var ute på powerwalk i höstmörkret. Mobilen slocknade så jag hade ingen musik heller, men då hann jag fundera. Jag funderade, och funderade lite till. Ska jag vara ärlig så kom jag väl inte fram till något vettigt, som jag inte vetat förut. Men det är ju aldrig försent att försöka bestämma sig iallafall.

Ligger och väntar på att Entourage ska ladda klart så ska jag kolla något avsnitt om jag klarar av att hålla mig vaken haha.

Redwoods July 2011

The more I had to change I'd just stay the same.

Publicerad 2011-08-17 12:39:13 i Allmänt,

Vi har besök, jag älskar när det är folk här hemma.

Igår kollade vi fotboll, jackass och High Life. Men nu måste jag ta tag i det här och sätta fart med att kolla Entourage istället, har ju bara 6 säsonger kvar haha.


Huntington Beach, Los Angeles.

Hooked on a feeling.

Publicerad 2011-08-16 13:12:22 i Allmänt,

Vi kollade Memento igår, den var ganska bra, lite för smart för mig men annars helt okej ;)

Har pluggat körkortsteori hela morgonen och fixat alla papper med mobilen, nu ska jag ladda upp med en ordentlig lunch inför en stentuff match i tennis ;)

 

Utkast: Aug. 15, 2011

Publicerad 2011-08-15 10:20:29 i Allmänt,

Skaffa ett kösystem aaaaaaah. Har ringt tandläkaren säkert tjugo gånger, utan att överdriva, och det är bara upptaget hela tiden.

Tanken var igår kväll att vi skulle kolla Braindead men det slutade med att jag fick bestämma och Kill Buljo blev filmen vi såg haha!




Så hade det inte uppdaterats, jösses. Men kan inte skylla på tandläkaren längre, var tydligen faxen jag lyckats ringa till i en timme.. Haha, lyckat.
Fick iallafall en sprillans ny del på min framtand, hoppas den glänser i några år.
Nu, så här efter en två timmars kämpan att hålla mig vaken i biosalongen under Harry Potter, ska jag gå ut och promenera, kolla fotboll och sen försöka lyckas hålla mig vaken under en till film. Har även hunnit med att dominera (läs åka på fet däng) i minigolf på tannavallen idag, men kul var det iallafall. Så jag kan inte klaga, försöker njuta fullt ut dessa sista dagar av mitt allra sista sommarlov och med grymma människor blir det grymt. Bara en prick som saknas.

 


Cosa vuol dire sono una donna ormai, o mare nero, o mare nero, o mare ne.

Publicerad 2011-08-14 21:18:40 i Allmänt,

Så sjukt underbart, hade nästan glömt bort hur härligt det känns att vinna. Första vinsten för mig i år, att det dessutom kändes bra själv idag var en sjukt skön känsla jämfört med efter tisdagens match. Men på något tossigt vis lyckades jag förstöra en bit av min tand, så imorgon måste jag till tandläkaren haha.

Jag, Fanny och Elin hann till Ohtana och se sista 20 av oaff-kiruna2 också. 3-1 även där. Känns som ett bra resultat idag ;)


Måste vara den skönaste t-shirten jag såg i USA, fanns på min favorit butik ;)
En chokladfabrik, det borde vi skaffa till Pajala också!

Jag känner känner hjärtat slå.

Publicerad 2011-08-13 20:45:45 i Allmänt,

Tänkte ta en bild ute på hygget idag, men jag glömde bort. Dock tror jag inte att det var någon större fara, för vill ändå inte bli påmind om det, ska förtränga den här dagen, lika som jag gjort med förra årets plantering. Jag lovade mig att aldrig mer lyfta ett rör för planteringsskull (om jag inte får betalt, knappt då..) men lik förbannat står jag där, mitt ute i skogen, bland mygg, hungrig, med blöta fötter, muskelknutar i ryggen och 300 plantor i sidoväskan..
Men efter tolv timmar borta, så var det underbart med hemgjord potatispalt och lingonsylt. Sen satt en bit kladdkaka m. glass också riktigt fint. Och jag kunde ju inte låta bli att smaka på räkorna och ostbrickan som alla andra åt på heller, men det är en helt annan historia. Haha.

På tal om fika..

Pink Flamingos.

Publicerad 2011-08-12 22:25:26 i Allmänt,

Har hunnit med både gymmet och en timmes tennis på uteplanen idag. Var på tiden att damma av mitt racket efter tre år i förrådet. Sen har jag även hunnit med att kolla en asa härlig film och äta chips & dipp med Julia.

Nu ska jag sova, för imorgon ska vi plantera. När jag kommer hem förväntar jag mig en go middag och massage.

Connor-Logan-Lina-Jenna

Stödben och proteser.

Publicerad 2011-08-11 11:34:15 i Allmänt,

Ibland måste man ju bara älska livet, eller hur? Det är ju så underbart när allt går vägen! Cykelhjulet exploderar när man kör räser ner for bondebacken, bullarna bränns och sen kan man inte springa på fotbollen.
Tack, det var precis det jag behövde idag!

Har iallafall varit med två super goa tjejer, pratat med Milka och nu ska jag kika film.


Sonoma Academy

Publicerad 2011-08-10 14:09:57 i Allmänt,


Det hade inte varit helt fel att få gå tillbaka denna skola om två veckor igen. Bara den hade legat här i pajala, och jag fått ha min grymma klass med mig.

 

Vad gäller min HTC så har jag gett upp hoppet, jag säger inte att Iphone är bättre, men min levererar då inte som jag räknat med. Idag lade ljudet också av så medans den far på lagning får jag klara mig med min xpressmusic, men så lyckat att jag tappat bort min laddare till den.

Ikväll har oaff match på tunavallen, är inte lite irri att jag typ bott granne med planen en vecka och så har dom match nu när jag är i pajala..

Nej nu ska jag äta mitt asa goa banana bread..

Shosken!

Publicerad 2011-08-10 01:22:49 i Allmänt,

Vi hittade rätt storlek!!


Förlusten i söndags kändes bättre än dagens pinne. För när man inte är nöjd själv spelar det ingen roll vad resultatet blir. Men får köra hårt på söndag istället. Imorgon har vi första innebandyträningen också.

Spelkvällen med ett härligt gäng var toppen. Nu ska jag sooova.

piiip!

Publicerad 2011-08-09 14:17:19 i Allmänt,

Helt slut. Snacka om kondition. Bar en tvbänk till garaget med pappa och nu flåsar jag som en fethund. Tror jag måste försöka kurera bort min förkylning om jag ska orka spela match ikväll, plantera på lördag och spela match på söndag igen.

Daniel Adams Ray. Snacka om kalas! Han var förövrigt det bästa under hela helgen.

Början på något nytt.

Publicerad 2011-08-08 14:25:55 i Allmänt,

Och vi förlorade.. Inte så ovanligt kanske, men surt. För det var inte rättvist tycker jag. Vi var bra. Vi är bra, egentligen. Men det går bara inte i 90 hela minuter. Haha. Men imorgon har vi match igen, hemma (i junis..) mot Malmberget, ja om det inte fungerar då heller vet jag inte vad jag gör. Har liksom tappat bort min bollkontroll någonstans, så om ni hittar den får ni gärna höra av er. Så länge får jag kötta!

Helgen var okej, inte något överdrivet men helt okej. Avslutade den med att typ halvsova igenom Bad teacher haha. Toppen!


Har även kört jogging/powerwalk ihelg, både fredag och lördagmorgon innan frukost, för det ska tydligen vara bättre förbränning då. Jag hoppas att det stämmer. Haha. Så imorse tog jag också en 40 mins powerwalk, kan inte göra så mycket annat för mina ben är helt körda efter matchen och jag måste ju kunna gå imorgon. Men nu ska jag äta lunch, sen drar jag och Alexander till gymmet en sväng.

AT&T Park, San Francisco.


Dag tre.

Publicerad 2011-08-06 13:06:49 i Allmänt,

Äntligen fungerar det! Skulle bara säga att jag lever. Dessa två första dagar har väl inte levererat så mycket som jag hoppats på men det var toppen igår iallafall, träffade mina asgoa pojkar! Så ska ta och ringa och höra om dom lever och kanske vill ses på stan en sväng, sen ska jag bort till tuna och tagga upp för sista kvällen. För ikväll ska vi se Daniel Adams Ray, ah, jag blir så dum av dig! ;) 


Dom behövde dom inte knäcka revbenen för operationen så snart är han uppe på benen igen. Cooling.

Favorit i repris

Publicerad 2011-08-04 14:59:32 i Allmänt,

Nu är det dags igen. Jag hoppas att årets luleåkalas levererar lika bra som förra året. Dessutom tror jag det blir mycket bättre nu för vi slipper sova i en bil och har istället lånat en lägenhet. Nu drar vi.

Vi kommer alltid ha Paris.

Publicerad 2011-08-03 15:54:15 i Allmänt,

Imorgon ska min awesome hostbrother opereras i Boston och jag är jätte nervös. Vet inte riktigt vad det är dom ska göra men jag håller tummarna att han återhämtar sig snabbt.
När jag var där fick jag, som alla andra vänner/familj, välja en pärla till ett Rosary bead. Min värdmamma satte alla familjemedlemmar närmast korset och där satte hon även min rosa pärla för hon sa att jag är en av dom nu. Jag blir ju tårögd av att läsa sånt.


Happyland på Wal-Mart.

Publicerad 2011-08-02 22:21:38 i Allmänt,

Ser ni vad många olika sorters Oreos?! Värsta himmelriket. Kul att jag ser ut som 12 också! :)


 

 

Matchen gick inte så dåligt som väntat, blev bara förlust med 5-0, men dom där rackarns killarna ska få nästa gång! Är iallafall nöjd själv, träningsmatch är bättre än vanlig träning för då är jag seriösare och man får alltså ut mer av det. Så nu kan vi vila ordentligt imorgon, sen blir det bara löpning på torsdag i lule när jag missar träningen. Chill. Nej nu ska jag måla naglarna, natti.

Sommarlov, dag 2 ;)

Publicerad 2011-08-02 13:48:28 i Allmänt,

Träning, bad i pentäs och film. Det var typ min dag igår. Riktigt måndagsmys!

Och imorse var jag och störde Andreas lite när han tvättade bilen, men sen blev jag hemkörd, haha och nu sitter jag här utan min cykel och väntar på att han ska komma tillbaka från jobbet. Så ska knalla till byn en sväng då medans. Sen är det glass när Erik slutar! :D


Jösses, det här var nog det mest meningslösa inlägget jag gjort på väldigt länge.

Huntington Beach, LA.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela